top of page
Food Pioneers logo
ears-of-wheat-isolated-on-white-background-the-pr-2024-12-01-04-42-55-utc.jpg

Terugblik: Food Pioneers Pitch event 2025

Bijgewerkt op: 28 okt

ree

Op donderdag 16 oktober werd na zes maanden het Food Pioneers Program feestelijk afgesloten: 15 vernieuwende foodondernemers presenteerden hun product of concept in het Natural Pavilion in Almere. Voor een volle zaal met professionals en foodliefhebbers pitchten zij op hoog niveau voor een panel van vijf experts.



De deelnemers van het Food Pioneers programma zijn de impactmakers voor Het Bord van Morgen. Wij zijn trots dat Food Pioneers de nieuwe lichting foodondernemers met dit programma een podium kan geven om zichzelf te presenteren, concrete handvatten kan bieden om te groeien en hen kan matchen aan toonaangevende partners om écht de volgende stap te zetten.


Pitches, panel en prijswinnaars

Programmamanager Thera van Heuveln presenteerde het officiële programma, waarin elke Food Pioneer twee minuten kreeg om te pitchen voor het deskundig panel: Chris van Bokkum (SOL), Bart-Jan Veldhuizen (Kitchen Republic), Wouter Hagoort (Broccoli BV), Sabine Koers (Vermaat Groep) en Karel Raymakers (Chef Centraal).


Na iedere ronde van drie pitches gaf het panel on-stage feedback en konden zij vragen stellen. Na afloop van alle pitches werden de prijzen uitgereikt door het panel:


Publieks Pioneer 2025 — Helia

Ontving het SOL-ticket t.w.v. €5.000 voor persoonlijke ontwikkeling en leiderschap, uitgereikt door Chris van Bokkum (SOL).


Broccoli BV Giveaway — Miuz

Professionele ondersteuning en creatieve begeleiding bij het ontwikkelen van een overtuigend investor deck.


Vermaat Groep Giveaway — FUNCTION & Damchi Kimchi

Follow-up voor potentiële samenwerking.


Kitchen Republic Giveaway — Damchi Kimchi & De Veldfabriek

Een plek in het Retail Ready Program en gratis toegang tot de community.


Chef Centraal Giveaway — De Veldfabriek

Follow-up meeting voor een mogelijke listing bij Chef Centraal.


Dit zijn geweldige kansen voor de ondernemers om met hun onderneming de volgende stap te zetten.





Keynote van Maartje Nelissen

Maartje Nelissen (The Food Line-up & PlantFWD) deelde een inspirerend en openhartig verhaal over haar ondernemersreis: successen, hobbels en de keuzes die ze met de kennis van nu anders zou maken. Ze benadrukte het belang van eerst je product en proces echt kloppend krijgen voordat je opschaalt, strak sturen op cashflow en groeien in kleine, beheersbare stappen. Waardevolle lessen voor iedere ondernemer — en direct toepasbaar voor de Food Pioneers van 2025.


Tasting: proeven, ontmoeten, netwerken

Tijdens de afsluitende borrel veranderde de ruimte in een informele tasting. Alle Food Pioneers hadden hun producten uitgestald in de zaal voor de bezoekers om te proeven.Van brownies en eiwitrepen tot havermelk en crunchy jalapeños: de tafels van de Pioneers bleven continu drukbezocht. Er werd volop geproefd, ondernemers gingen in gesprek met bezoekers en er werden ter plekke nieuwe matches en samenwerkingen gelegd.


De groei van de Food Pioneers

De lichting van 2025 liet zien hoeveel vooruitgang zij de afgelopen maanden boekten. Binnen het programma kregen de ondernemers educatie, persoonlijke coaching, een sterk netwerk en leermomenten met en van elkaar. De pitch hielp om gemaakte keuzes, geleerde lessen en volgende prioriteiten scherp te formuleren. De ter plekke gemaakte matches met de experts helpen de Food Pioneers direct weer een grote stap vooruit.


Vooruitblik: meedoen in 2026

De inschrijving voor de achtste editie van het Food Pioneers Program in 2026 is geopend. Ondernemers die willen meedoen aan de volgende editie kunnen zich aanmelden via foodpioneers.nl/food-pioneers-program.


Het Pitch Event van 2026 bijwonen? Ontvang updates over datum, programma en tickets via de Food Pioneers nieuwsbrief — zo ben je als eerste op de hoogte.

 
 
bottom of page