top of page
All Posts


Food Impactmakers dag 1: Studenten ontdekken de wereld van landbouw
Tijdens de eerste dag van Food Impactmakers ontdekten MBO-studenten van de Warmonderhof en Aeres MBO Almere de wereld van landbouw. Met spellen, trainingen en een bedrijfsbezoek leerden ze over duurzame landbouw, perspectieven en kritische vragen stellen.
jim75342
13 nov2 minuten om te lezen


Food Impactmakers: studenten verkennen het voedselsysteem
Start van Food Impactmakers: interdisciplinair programma van Food Pioneers i.s.m. SOL. MBO-studenten ontdekken de voedselketen, krijgen trainingen en werken aan een concrete Food Challenge.
jim75342
4 nov2 minuten om te lezen


Kennisvoucher: Geitenijs als alternatief voor mensen met lactose-intolerantie?
Happy Goats Goodness liet via een kennisvoucher van Food Pioneers wetenschappelijk onderzoek doen naar de verteerbaarheid van geitenmelk. Met de resultaten kon het product wetenschappelijk onderbouwd worden.
jim75342
3 nov3 minuten om te lezen


Terugblik: Food Pioneers Pitch event 2025
Op donderdag 16 oktober werd na zes maanden het Food Pioneers Program feestelijk afgesloten: 15 vernieuwende foodondernemers presenteerden hun product of concept in het Natural Pavilion in Almere. Voor een volle zaal met professionals en foodliefhebbers pitchten zij op hoog niveau voor een panel van vijf experts.
jim75342
27 okt3 minuten om te lezen


Food Business Conf. 2025 by Food Innovators: samen bouwen aan de toekomst van voedsel
De Food Business Conf. by Food Innovators 2025 vulde het Natural Pavilion met energie, inzichten en matches. Lees de recap met highlights, key takeaways en het vervolg met Matching Days.
jim75342
23 okt3 minuten om te lezen


Winterse groentepakketten uit de buurt dankzij unieke samenwerking Groene Pluk
Ontdek de winterse groentepakketten van Groene Pluk en partners: lokaal, biologisch en van het seizoen. Schrijf je in t/m 31 oktober. Slechts 75 aandelen beschikbaar.
jim75342
23 okt2 minuten om te lezen


Vacature: Projectlead Onderwijs & Onderzoek
Wil jij met jouw strategisch inzicht en verbindend vermogen bijdragen aan ‘het bord van morgen’? Word dan Projectlead Onderwijs & Onderzoek bij Food Pioneers — de plek waar ondernemerschap, onderzoek en onderwijs samenkomen om de voedseltransitie écht tastbaar te maken.
jim75342
14 okt2 minuten om te lezen


Eetbare groene daken met schapenwol: circulair verbouwen in de stad
Groene daken zorgen voor verkoeling, verbeteren de biodiversiteit en zijn goed voor het milieu. Maar wat als groene daken ook een plek worden voor voedselproductie, direct bovenop het dak, op reststromen die anders verloren gaan?

Carolina Riffi Ollite
8 sep3 minuten om te lezen


Samen oogsten, samen koken: Lelystadse Oogstdagen 2025
4 september 2025 Deze week is het zo ver: De Lelystadse Oogstdagen 2025. Ieder jaar gaan honderden basisschoolleerlingen uit Lelystad op...

Carolina Riffi Ollite
4 sep2 minuten om te lezen


Living Lab Almere: Bijeenkomst voor initiatiefnemers stadslandbouw
4 augustus 2025 Op 24 juli kwamen lokale initiatiefnemers voor stadslandbouw en een internationale delegatie van de Universiteit Luik...

Carolina Riffi Ollite
4 aug2 minuten om te lezen


Low Food Lab: De waarde van de kastanje op het bord en in het systeem
24 juli 2025 Vorige week kwamen negen foodprofessionals samen in Amsterdam voor de afsluiting van het Low Food Lab Kastanje . Vier...

Carolina Riffi Ollite
24 jul3 minuten om te lezen


FOODCITYBOOST: Living Lab Almere versterkt stadslandbouw
24 juli 2025 Stadslandbouw draagt bij aan een duurzaam en sociaal voedselsysteem, maar hoe groot is die impact precies? Binnen het...

Carolina Riffi Ollite
23 jul2 minuten om te lezen


'Natte teelt' bij Tromp Aquafarming
Flevo Campus faciliteerde een samenwerking tussen AquaGrow, Algaspring en Tromp Aquafarming op het gebied van aquacultuur en hydroponie.
Jim
27 mrt1 minuten om te lezen


Een BOB voor Flevolandse wijngaarden
Vijf Flevolandse wijngaarden onderzoeken samen met Wageningen University & Research of hun wijn een Beschermde Oorsprongsbenaming (BOB) kan krijgen. Onderzoek naar unieke lokale gisten moet bewijzen dat Flevoland een eigen terroir heeft.
jim75342
27 mrt1 minuten om te lezen


Onze Volkstuinen in de kas: sopropo inmaken
Met steun van een Food Pioneers kennisvoucher onderzocht Onze Volkstuinen in Almere hoe sopropo langer houdbaar kan worden gemaakt. Fermentatie-expert Peter van Berckel, chef Judith Cyrus en Kroon Food testten verschillende methoden en recepturen voor de Surinaamse keuken.
jim75342
19 mrt2 minuten om te lezen


‘Bean Food Pairing’ laat consumenten meer bonen eten
Ontdek hoe de gedragsinterventie ‘Bean Food Pairing’ consumenten stimuleert om vaker bonen te kopen en eten. Lees hoe slimme productplaatsing en culinaire inspiratie bijdragen aan de eiwittransitie!
Jim
9 feb2 minuten om te lezen


Context mapping geeft waardevolle inzichten in houding consument tegenover bonen
Wat is de houding en het gedrag van consumenten rondom bonen in de supermarkt? Flevo Campus onderzoekers Mette Beerda en Vera Stoop onderzochten dit kortgeleden door middel van een zogenaamde context mapping sessie.
Jim
5 dec 20242 minuten om te lezen


'Slow food for fast lives': dit is Food Pioneer Sudder
15 oktober 2024 Food Pioneer Merel Dubbeldam experimenteert graag met smaken uit de hele wereld. Met haar bedrijf Sudder verkoopt ze...

Carolina Riffi Ollite
14 okt 20242 minuten om te lezen


Food Pioneer MamasChai: van thuisbrouwen naar supermarkt
10 oktober 2024 Leonie Ruhe brengt met haar merk MamasChai een theedrank op de Nederlandse markt met de authentieke smaak van Indiase...

Carolina Riffi Ollite
9 okt 20242 minuten om te lezen


Food Pioneer Fermi Foods wil een fermentatierevolutie op gang brengen
In onze serie over Food Pioneers vandaag aan het woord: Tjerk Zumpolle van Fermi Foods. Fermentatieproducten zijn goed voor darmflora, lang(er) houdbaar en duurzaam, maar Fermi Foods breekt vooral een lans voor hun rol als smaakmaker.
Jim
24 sep 20243 minuten om te lezen
bottom of page
